Global Leadership Summit

Tampere 9.–10.11.2018 | Helsinki ja Oulu 23.–24.11.2018


Tuoretta, käytännöllistä ja innoittavaa asiaa johtajuudesta maailmanluokan puhujilta paikassa, joka on sopivan lähellä.


Bill Hybels
Bill Hybels on Willow Creek Community Church -seurakunnan perustaja ja johtava pastori. Seurakuntaan kuuluu yli 25 000 jäsentä, ja vuonna 2015 se täytti 40 vuotta. Hybels perusti The Global Leadership Summit (GLS) -johtajuuskonferenssin sitoutuakseen kehittämään ja mentoroimaan johtajia ympäri maailman. GLS vaikuttaa nykyään 125 maassa. Hybels on menestyskirjailija, joka on julkaissut yli 20 kirjaa. Elokuussa 2016 häneltä ilmestyy uusi julkaisu nimeltä Näin johdat täältä tuonne. Yllä olevat ajatukset ovat otteita kirjasta Yksinkertaista – Kymmenen käytännöllistä tapaa puhdistaa sielu roinasta (Päivä 2014, suom. Merja Pitkänen).

Umpikujassa — Viisi täydentävää virtausta

25/05/2016 - Bill Hybels

Bill Hybelsin kirja Yksinkertaista on omiaan johtajille, jotka ovat stressaantuneita, ylityöllistettyjä ja umpikujassa. Tässä hän tutkii viittä täydentävää virtausta.

Kun tankki on tyhjä, ei ole mitään annettavaa kenellekään. Ei voi antaa sitä, mitä itsellä ei ole. Voimavaroja täydentävään toimintaan osallistuminen ei ole itsekästä huvittelua; se on elintärkeää lopulliselle tavoitteelle elää tämä yksi ainoa elämä parhaalla mahdollisella tavalla. Sitä ei kuulu pyydellä anteeksi. Priorisoi ja varjele näitä elämää täydentäviä virtauksia.

Kun voimat ehtyvät, on houkutus alkaa etsiä jotakuta, joka nostaisi meidät ylös. Mutta haluan todeta päivänselvänä asiana: on sinun vastuullasi täyttää sankosi — se ei ole esimiehesi, hallituksesi, seurakuntasi, henkilökuntasi eikä puolisosi vastuulla. On sinun vastuullasi pitää sanko täynnä, tunnistaa se, mistä virtaavat ne voimavaratäydennykset, jotka nostavat sinut ehtyneestä tilasta siihen, että tankki on ääriään myöten täynnä ja ylitsevuotava.

Tutustumme nyt viiteen sangon täyttämisvirtaukseen.

Yhteys Jumalaan. Jos sinulla ei ole tapana päivittäin kurottua Jumalan kättä kohti ja kuunnella hänen suunnitelmaansa, haluan esittää sinulle haasteen: Etsi kotoasi paikka — minulle tällainen paikka on keinutuoli takan edessä — ja istu siellä viisitoista minuuttia päivässä etsien yhteyttä Jumalaan. Lue hänen sanaansa, avaa elämäsi hänelle ja kuuntele hänen kuiskauksiaan. Kun istut tuolissasi ja sinulla on oikeanlainen suhde Jumalaan, identiteettisi varmistuu. Toimintasuunnitelmasi yksinkertaistuu. Et koe kiusausta juosta tekemään kaikenlaista, mistä Jumala viis veisaa. Siispä: tuoliaikaa. Aloita sieltä.

Perhe. Perhe on suurimpia siunauksia elämässäni. Annan rakennusaineita perheeni jäsenille, ja he antavat niitä minulle. Nykyisin meillä juoksentelee uusi pikkumies: nuorin tyttärenpoikamme Mac, joka on kaksivuotias. Tämä lapsi on tuonut todella paljon iloa elämääni. Ennen kuin minusta tuli isoisä, en kyennyt näkemään, mitä tuleman piti: miten paljon isovanhemmuus muuttaisi minua. Mutta lapsenlapset ovat osoittautuneet suureksi voimien palauttajaksi elämässäni.

Tyydyttävä työ. Toinen tärkeä voimieni palauttaja on tyydyttävä työ. Rakastan työtäni. Saan siitä voimia joka kerta kun astun jalallani kampuksellemme Willow Creekissä. Ympärilläni on lahjakkaita, innokkaita johtajia, jotka ovat mahtavia siinä, mitä tekevät. – – Ystävä, elämä on lyhyt. Jos työsi imee sinut kuiviin viikko toisensa jälkeen, vuosi toisensa jälkeen, et pysty koskaan pitämään voimavarasankoasi täynnä. Painu polvillesi joka ikinen päivä ja rukoile: ”Jumala, auta minua joko muuttamaan suhtautumistani tähän työhön tai vaihtamaan työpaikkaa. Auta minua siirtymään toiselle osastolle, vaihtamaan työnantajaa tai siirtymään toiselle työuralle.” – – Uskon, että voit luottaa häneen, hänen viisauteensa ja ajoitukseensa.

Virkistäytyminen. Neljäs voimien palauttaja oli minulle ongelma viidentoista vuoden ajan aloitettuani työni Willow Creekissä. – – Annoin itseni tyhjentyä niin kuivaksi, etten löytänyt enää tietäni ulos. Päädyin kristityn terapeutin vastaanotolle, ja hän pakotti minut tekemään asioita, jotka palauttivat voimiani. – – Hän haastoi minut etsimään jonkinlaisen virkistäytymisen muodon, joka elvyttäisi sieluani. Ja tällä tavoin aloin purjehtia. Vesillä oleminen on valtava vuo, josta valuu voimia sankooni.

Kuntoilu. Sitouduin vuosia sitten pitämään huolta terveydestäni. Hölkkääminen, painonnosto, riittävä yöuni ja terveellinen ruoka ovat minulle sääntö. Ja vaikka tein tämän lupauksen ruumiillisen terveyteni tähden, olen huomannut, että nämä toiminnat tukevat myös henkistä terveyttäni ja energiavarastojani tavalla, joka ylittää monin verroin hinnan, jonka joudun maksamaan ajankäytössä ja taloudellisesti. – – huomaat useimpien asiantuntijoiden olevan samaa mieltä: kuntoilu ja kunnollinen leporytmi nostavat energiatasoa keskivertopäivänä, -viikkona ja -kuukautena 20 prosenttia.

Olet parhaimmillasi, kun elät energiasankosi pinnalla, niin että se on täynnä. Toteutat entistä innokkaammin Jumalan käskyt. Osoitat rakkautta entistä toimivammin. Ja kun elät sanko täynnä, jätät perheellesi hyvän perinnön.