Global Leadership Summit

15.-16.3.2024 Tampere


Global Leadership Summit Suomi


Panu Pitkänen
Espoon vapaaseurakunnan pastori GLS-projektipäällikkö (2012-2013)

Ensimmäisen joulun erehdys?

16/12/2012 - Panu Pitkänen

Tätä kirjoittaessani on kulunut kuukausi tämänvuotisista GLS-konferensseista Suomessa. Nyt on aika kiittää. GLS-konferensseja ei voitaisi järjestää ilman vapaaehtoisia. Tänäkin vuonna melkein 250 vapaaehtoista palveli yli tuhatta konferenssivierasta. Saimme liittyä maailmanlaajuisesti yli 180 000 GLS-kävijän joukkoon, pysähtyä tarkistamaan elämämme ja johtajuutemme suuntaa.

Kun mietin tätä, ajatukseni karkaavat ensimmäiseen jouluun. Silloin vapaaehtoisia ei ollut helppo löytää. Kun Maria ja Joosef etsivät majapaikkaa Betlehemistä, kukaan ei tahtonut venyä majoittamaan nuorta perhettä. Ja lopulta heille jäi vain karjasuoja, jossa Maria synnyttäisi maailmanhistorian tärkeimmän henkilön, mikäli on uskominen Raamattua ja John Ortbergin puhetta tämänvuotisessa GLS-konferenssissa.

Jos Betlehemin asukkaat olisivat tienneet, kuka on syntymässä, he tuskin olisivat sanoneet: ”Ei tilaa!” Ortbergin puhe muistuttaa meitä järisyttävällä tavalla Jeesuksen merkityksestä maailmanhistoriassa. Herää kysymys: ”Mikä on hänen roolinsa omassa elämässäni? Saako Jeesus olla ylösnoussut kuninkaiden Kuningas, Herra, joka määrää elämäni suunnan, vai jääkö hän vain yhdeksi elämäni osa-alueeksi monien muiden vaikuttajien joukossa?”

Jos Jeesuksen vaikutus on todellakin ollut niin valtava kahden viime vuosituhannen aikana, miksi en voisi antaa hänelle enemmän tilaa elämässäni? Miksi en voisi pyytää häntä mukaan päätöksentekoon työssäni ja yksityiselämässäni? Jos olet yhtään samanlainen kuin minä, stressin ja kiireen kasvaessa hänen läsnäolonsa unohtuu vaarallisen helposti. Emmehän toista ensimmäisen joulun erehdystä sanomalla: ”Ei tilaa!”

Hyvä GLS-kävijä, sinulla ja minulla on ainutlaatuinen etuoikeus olla mukana Jeesuksen seurakuntahankkeessa, maailman ainoassa asiassa, joka voi muuttaa ihmissydämen. Rukoilitko Bill Hybelsin haasteen mukaisesti aamurukousta 30 päivänä? Voisitko jatkaa toiset 30 päivää — tai enemmänkin: ottaa rukouksen pysyväksi osaksi aamutoimiasi?

Itämaan viisaat haastavat meitä pysähtymään ja palvomaan joulun lasta — tosin muistaen, ettei hän enää ole seimessä makaava vauva vaan maailmankaikkeuden kulmakivi, mies jonka vaikutus näkyy kautta historian. Voisitko tänä jouluna sitoutua hänen hankkeeseensa, seurakuntaan, uudella tavalla ja myös kertoa tästä kaikesta jollekulle läheisellesi? Sillä Joulun lapsen perustama ja ylläpitämä seurakunta on maailman ainoa toivo!

Siunattua joulua ja uutta vuotta 2013!