Global Leadership Summit

15.-16.3.2024 Tampere


Global Leadership Summit Suomi -konferenssin teemana on LUOTTAMUS

"Rohkaisen lähtemään, sillä sinäkin tarvitset ja ansaitset jonkun paikan, jossa voit pysähtyä työtovereidesi, ystävien ja tuttavien kanssa miettimään omaa työtäsi. Tämä on se paikka." - Rovasti Arto Antturi -
Markus Österlund
GLS Suomen puheenjohtaja Folktingetin pääsihteeri

Rohkeutta johtamiseen

03/10/2016 - Markus Österlund

Bill Hybels on oivaltanut, että ”kertaus on opintojen äiti”. Kun hän kymmenen vuotta sitten vieraili Suomessa ensimmäisen kerran, lumouduin hänen radikaalista käsityksestään, että  ”paikallisseurakunta on maailman toivo”. Tätä totuutta Hybels toistaa yhä uudelleen. Viime vuosina ilmaukseen on tullut täydennystä. Nyt hän sanoo: ”Paikallisseurakunta on maailman toivo, kunhan se toimii oikein.”

Mutta kuinka seurakunnan pitää toimia toimiakseen oikein? Ei tietenkään ole mitään mallia, joka sopii kaikkiin seurakuntiin, mutta Raamattu antaa selviä suuntaviivoja. Kristittyinä meidät on kutsuttu olemaan suolana ja valona, olemaan maailmassa mutta ei maailmasta. Tämä merkitsee, että meidän on oltava vaikuttamassa ihmisten elämään ja myös niihin rakenteisiin, jotka muovaavat yhteistä arkeamme.

Sinä, joka luet tätä, et ehkä kutsu itseäsi kristityksi tai et ole mukana seurakunnan toiminnassa. Ei huolta! GLS-konferenssissa on ainutlaatuinen tilaisuus kuunnella puhujia monelta yhteiskunnan sektorilta ja innoittua heidän puheistaan. Puhujina on toimitusjohtajia, konsultteja, korkeasti koulutettuja — ja toki myös muutama pastori. Yhteistä meille kaikille GLS-konferenssissa on se, että uskallamme tunnustaa, ettemme tiedä kaikkia vastauksia ja että tarvitsemme apua. Olemme valmiita oppimaan toisilta, kasvamaan ja tulemaan paremmiksi johtajiksi.

Uskon, että meitä yhdistää myös näky siitä, että Suomi, EU ja koko nykymaailma kaipaa kipeästi hyvää johtajuutta. Ajassamme on laajalle levinnyttä eksytystä, ja tie eteenpäin on täynnä epävarmuutta, talouskriisejä, epäuskoa ja pelkoa. Usko valoisaan tulevaisuuteen ja sen toivominen tuntuvat kaukaa haetuilta.

”Ilman näkyä kansa hukkuu.” Tämä koskee jokaista maata, yritystä, organisaatiota ja seurakuntaa. Ilman näkyä ihmiset menettävät sisäisen palon ja innon eivätkä halua osallistua kokosydämisesti. Jos paikallisseurakunnalta puuttuu näky siitä, kuinka sen kuuluu olla mukana muuttamassa ihmisten elämää ja kuinka nämä muuttuneet ihmiset puolestaan voivat muuttaa yhteiskuntaa, seurakunta ”hukkuu”.

Toivon, että tämänvuotinen GLS vahvistaa näkyäsi sekä antaa sinulle rohkeutta ja toivoa, niin että uskallat elää ja johtaa sekä ajatella suurempiakin kuvioita. Pohtia, kuinka juuri sinun myötävaikutuksellasi maailmasta tulee parempi kuin se, jota nyt katselemme. Rohkenet ottaa ensimmäisen askeleen ja välittää toivoa ystävälle, naapurille tai työtoverille.

Tai kenties seurakuntasi tai yrityksesi kuuluu saada suurempi näky, välittää toivoa omalle paikkakunnalleen tai kaukaiseen kylään Afrikassa. Jospa soittaisitte paikkakunnan johdolle ja tarjoutuisitte tulemaan mukaan, kun kotikunnastanne tehdään parempi paikka asua.

Tervetuloa rohkaistumaan, innoittumaan ja saamaan haasteita!