Global Leadership Summit

Seuraava GLS-konferenssi järjestetään pääkaupunkiseudulla 9.11.2024


Yhden päivän konferenssi

Ilmoittautuminen ja puhujat julkaistaan pian
Sami Jalonen
Henkilöstön kehittäjä ja kehitysjohtaja Modular Learning Processes Oy (MLP)

Takamus ylös penkistä!

16/08/2013 - Sami Jalonen

Jokseenkin noilla sanoilla Yhdysvaltain Willow Creek -seurakunnassa pidetty GLS-konferenssi 2013 rohkaisi meitä ottamaan paikkamme kristittyinä, missä sitten olemmekin. Esimerkkiä näyttää mainittu seurakunta, jonka uutta Care Centeriä pyörittää sellainen määrä vapaaehtoisia, että se vastaa pientä suomalaista kuntaa. Aivan häkellyttävää nähtävää. Sanonta: ”Kun johtaja johtaa hyvin, kaikki voittavat!” avautui konferenssissa täysin uudella tavalla.

Kuka esitti otsikon kehotuksen GLS-konferenssissa? Jos en ihan väärin muista, se taisi olla mies, joka on luonut muutaman ”kohtalaista” suosiota nauttivan televisiosarjan, kuten Voicen ja Selviytyjät. Tämänvuotinen GLS toi eteemme toinen toistaan kovempia nimiä. Mark Burnett ei kuulunut kuitenkaan niihin, jotka vetosivat yleisöön taitavalla esiintymisellä tai vetävällä huumorilla. Päinvastoin. Hän oli oikeastaan kuivakka ja eleetön. Mutta hän teki sen. Häntä varoitettiin, mutta hän ei uskonut. Hän teki uuden televisiosarjan neljän supermenestyneen perään. Mikä siinä on niin ihmeellistä? Uuden televisiosarjan nimi on The Bible.

The Bible on kuitenkin vasta alkusoittoa. Hollywoodissa kaikki suuret studiot vievät yhtenään Raamattua valkokankaalle. Saimme esimakua myös tulevasta Noah-elokuvasta, josta ei ole julkaistu vielä edes virallista traileria. Elokuva marssittaa eteemme sellaisia eturivin näyttelijöitä kuin Russell Crowe (mm. Gladiaattori), Emma Watson (mm. Harry Potter) ja Anthony Hopkins (mm. Uhrilampaat). Kun Burnett sai uuden minisarjansa ulos, sanominen alkoi. Pahimman kohun keskellä Bill Hybels antoi hänelle neuvon: ”Älä puolustele — hyökkää.”

GLS 2013 ei ole kuitenkaan pelkkää hypetystä ja mediaa, ei sinne päinkään. Erittäin vahvassa roolissa ovat opettajat — tai valmentajat, kuten heitä yritysmaailmassa kutsutaan. Konkreettisia teemoja, selkeitä ohjeita, koskettavia kokemuksia. Koko ajan pohdin, voiko taso tästä enää nousta.

Niin vain tapahtui. Upeita esityksiä. Jopa niin upeita, ettei ollut selviö edes se, nähdäänkö Colin Powell Suomen GLS-konferenssissa vai ei. Loppu hyvin, kaikki hyvin: kyllä nähdään.

Samaan aikaan kun Suomessa koetetaan tyynnytellä kirkkokansaa, ettei se eroaisi kirkosta ja tekisi mitään muutakaan hätiköityä (vaan jatkaisi yhtä passiivista eloa kuin tähänkin saakka), muualla painetaan eteenpäin selkä suorana ja rinta rottingilla.

Rohkaiskaa mielenne. Olennaista ei ole, mitä uskomme vaan mitä oikeasti tapahtui. Andy Stanleyn vaikuttava monologi kristillisen kirkon synnystä aina tähän päivään saakka vei tosiasioiden alkujuurille. Kyllä vain: Keisari Nero poltti Rooman ja tapatti siinä sivussa kristittyjä, muun muassa Pietarin ja Paavalin. Mutta mitä tapahtui? Rooma tuhoutui, Caesar ja Nero ovat suosittuja koirannimiä, kun taas Pietari ja Paavali ovat erittäin suosittuja miestennimiä.

Olennaista ei ole, mitä uskomme vaan mitä oikeasti tapahtui. Jeesus nousi kuolleista. Meillä on tehtävä. ”Takamus ylös penkistä!” merkitsee tekemistä. On aika toimia!